top of page
WhatsApp Image 2023-10-14 at 11.18_edited.png

Zonne-energie zorgt voor een groene toekomst, dat is alvast rendabel.
Met een thuisbatterij is het niet alleen rendabel, ook nog eens voordelig. 

 

De thuisbatterijen zijn geïntegreerd in slimme energiebeheersystemen zodat het optimaal benutten van de zonne-energie gemakkelijk is.

Je hebt minder "verloren" productie, want 60 % tot 80 % van de opgewekte energie door je zonnepanelen kan je opslaan in je batterij. 

Zonnepanelen en batterijen vormen samen een team.
Het team dat zich engageert om je te voorzien van elektriciteit en ondertussen je rekening bij je energieleverancier goedkoper maakt.
Feit dat je nog eens milieubewust investeert, is aardig meegenomen. 

Batterijen

Realisaties

Waarom voor CW-SOLAR Kiezen? 
cw-solar

persoonlijk

We komen bij u langs. We werken een analyse en offerte op maat uit. 

We bespreken samen de opties. 

Persoonlijk contact is de basis om met ons samen te werken. 

Ook na installatie werken we administratief af van keuring tot registratie. 

CW-SOLAR

25 jaar

Meer dan 25 jaar ervaring in technieken, installatie, studie,... overheen alle facetten van energiebeheer.

Dat heeft zijn voordelen in efficiëntie, afwerking, kwaliteit, keuring en administratie. 
 

 

Investeren in zonnepanelen of thuisbatterijen

voordeel

Dankzij het maatwerk kan je er op rekenen dat wij voor jou rekenen. Je zal voordeel doen in je elektriciteitsafrekening maar ook in de meerwaarde van jouw onroerend goed.  

Een laadpaal bij jou thuis op of op kantoor

KWALITEIT 

We werken enkel met kwalitatieve materialen en leveranciers die een ruime garantie voorzien. Zelf zijn we RECERT gecertificeerd. 
 Bovendien kan je bij ons terecht bij storingen, defecten, depannages,... . We blijven dus ook na installatie zorgen voor jullie investering. 

List Title 

Ik heb een analoge meter. Is een thuisbatterij interessant voor mij?

Wij adviseren een thuisbatterij zodra je zonnepanelen én een digitale meter hebt, want vanaf dan draait jouw teller niet meer terug en betaal je voor élke kWh die je van het net afhaalt. Deze afname houd je dus best zo laag mogelijk, dat kan dankzij een thuisbatterij.

Hoe groot is een batterij?

De capaciteit is bepalend voor het volume. Een thuisbatterij van 5 KW is even groot als een halve bak pils. 

Helpt een batterij bij het capaciteitstarief?

Ja, dankzij de batterij kan je jouw consumptiepieken verlagen. Het capaciteitstarief zal namelijk berekend worden op de consumptiepieken die je veroorzaakt. Zet je bijvoorbeeld tegelijkertijd je wasmachine, droogkast en afwasmachine aan, dan heb je een hoge verbruikspiek en zal je meer betalen.

Deze pieken kan je zelf beperken, maar een thuisbatterij maakt dit eenvoudiger. Met een thuisbatterij verhoog je jouw zelfconsumptie, waardoor je minder moet afnemen van het net en dus ook minder verbruikspieken zal hebben. 

Wat als ik later een elektrische wagen aankoop?

Een elektrische wagen kan functioneren als ‘batterij op wielen’. Als je de wagen overdag gebruikt, terwijl je zonnepanelen het meeste opbrengen, zet je jouw thuisbatterij niet praktisch in.

De batterij van de wagen gebruiken als batterij om je verbruik in huis te dekken, zal in de toekomst mogelijk zijn. Op dit moment is deze technologie nog niet volledig ontwikkeld. We raden je aan om te wachten met de investering in een elektrische wagen die over deze technologie beschikt en nu al te kiezen voor een thuisbatterij.

Wat is de levensduur?

Je krijgt een garantie van 10 jaar. De meeste batterijen hebben 6.000 laadcycli. Het gebruik is dus vooral bepalend voor de levensduur. 

Waar een batterij plaatsen?

In een droge, niet verwarmde ruimte, zo dicht mogelijk bij de zekeringskast. 

Is een thuisbatterij veilig?

Ja, ze voldoen allen aan de Europese veiligheidsvoorwaarden. 

De Belgische verzekeraars hebben geen verhoging gedaan van de premie voor mensen met batterijen thuis. M.a.w. het brandgevaar is niet gestegen. 

bottom of page