top of page
Zoeken
  • Cédric Plaetinck

Kopzorgen? Je verwarmt met aardgas?

🧐Het klopt dat de prijzen duurder worden.

🙄Het klopt dat we afhankelijk zijn van andere landen op het gebied van aardgas....


Van welke landen neemt België gas af?


Noorwegen, Nederland en Qatar (LNG) en in mindere mate van Rusland en Groot-Brittannië. Oef, in mindere mate vanuit Rusland… 😉 Maar toch... . 🌍


De stijgende prijzen doen je nadenken over je energieverbruik, je technieken, isolatie, maandelijkse kosten,… . Terecht dat je je hier toch even zorgen over maakt. #energiemanagement#energiebesparing.


Iedere woning en omgeving is anders. Een analyse van je technieken en isolatie is altijd waardevol alvorens te beslissen waar je moet herinvesteren of moet op investeren.


Je hoort vaak dat warmtepompen de oplossing zijn in combinatie met zonnepanelen. Dat is op vandaag zeker een goede combinatie en veelal gebruikt in nieuwbouwwoningen of recente totaal renovatie.


Vaak zal je het advies lezen om je huidige technieken te vernieuwen door een warmtepomp maar doe dit niet direct. Waarom? Lees even verder, we leggen het je haarfijn uit. 👉🤗


Je kan er ook voor kiezen om #hybride te verwarmen. Dat wil zeggen naast je huidige technieken een uitbreiding te voorzien met bijvoorbeeld een lucht/lucht warmtepomp.


👉Voordelen?


Je moet niets afbreken of vervangen en je krijgt een aanvulling. Op die manier kan je zelf kiezen met welk systeem je je woning verwarmt én kan je je woning bijkomend koelen. Bovendien is dit veelal een economischere oplossing dan het vernieuwen van je installatie in een krachtige warmtepomp en heb je altijd een back-up systeem voorhanden indien er zich ooit een probleem zou voordoen.


De voordelen van hybride verwarmen:


👍Naar gelang de prijzen en de hoeveelheid zonlicht op uw zonnepanelen kan je zelf kiezen welk systeem je inschakelt om te verwarmen.


👍Kiezen voor een zelfgestuurd hybride lucht/lucht systeem zorgt niet alleen voor warmte maar ook voor koeling in de zomer.


👍Een aanvulling op je installatie is goedkoper dan je huidige CV - installatie volledig om te bouwen naar een warmtepomp.


👍Heb je zonnepanelen of overweeg je deze? Dan kan je overdag verwarmen en koelen met een lucht/lucht warmtepomp, opnieuw een economischer model.


Weet je niet wat je best doet? Maak een afspraak. We helpen en adviseren je graag. www.c-clima.be0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page